Verschil paranormaal en spiritueel

Als het over paranormaal gaat, dan gaat het over dat iemand het vermogen zou hebben om gebruik te maken van andere zintuigen. Er wordt wel eens gezegd het zesde zintuig. We hebben normaal vijf zintuigen die we gebruiken, horen, weten, ruiken, zien en voelen. Het zesde zintuig, dit is dan het zintuig wat buiten onze normale dingen om gaat, het is iets paranormaals. Het is boven natuurlijk. Je hebt dan iets gezien, gehoord of gevoeld dat niet natuurlijk is. We hebben het dan over verschijnselen die we niet kunnen verklaren aan de hand van de wetenschap of aan de hand van verschillende wetten. Het gaat er om dat je iets ziet, hoort of voelt dat niet voor iedereen waar te nemen is.

Spiritueel heeft te maken met de manier waarop je een verklaring zoekt voor dingen uit het leven en ook op welke manier je zelf in de maatschappij staat. Het gaat over religie en goden. De verklaringen worden vaak gezocht vanuit de verschillende godsdiensten.

Het verschil tussen deze twee is dat paranormaal zijn in je zit, of je gaat het trainen. Je wordt er eigenlijk al mee geboren maar het kan zijn dat je het verleerd bent om te gebruiken. Spiritueel zijn is een levenswijze. Ze horen wel echt bij elkaar. Daarom worden deze woorden ook zo vaak met elkaar in verwarring gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>